‘Verwarm jezelf, niet de wereld.’ Dit is vandaag vrijdag 15 februari het motto op Warmetruiendag! Elk jaar doen hier honderdduizenden Nederlanders aan mee en dat is natuurlijk niet voor niets. Want wist je dat we met éen graad lager maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen? Warmetruiendag is hét moment in het jaar om stil te staan bij ons energiegedrag en onze energiebesparingssuccessen, slimme innovaties en alledaagse duurzame oplossingen met elkaar te delen. Hofax haakt hier graag op in en geeft in dit blogartikel enkele energie besparende maatregelen omtrent uw printers.

 

Energiebesparing bij (nieuwe) printers

Vaak wordt er niet bij stilgestaan bij het feit dat ook printers een aandeel hebben in het stroomverbruik bij bedrijven. Gelukkig zien we dat de nieuwe generatie printers vaak is uitgerust met een energiebesparingsmodus die duidelijk verschil maakt. Duurzaamheid staat de laatste jaren namelijk hoog in het vaandel bij de grote fabrikanten en juist deze innovatie lichten wij graag wat verder toe.

 

Lager energieverbruik

Over het algemeen wordt het stroomverbruik in 3 standen aangeduid: maximaal / standby en slaapstand. Door goed op deze waarden te letten en te vergelijken met nieuwe modellen kunt u bepalen of uw apparaat wellicht beter vervangen kan worden. Naast deze energiebesparingsmodus zijn er natuurlijk nog enkele zaken waar u rekening mee kunt houden:

 

  • Displayfunctie: springt deze aan wanneer u langs loopt? Dit leidt vaak tot onnodige inschakeling van het apparaat. Ook kan het display vaak worden gedimd.
  • Slaapstand: weet u zeker dat de printer ’s-nachts in slaapstand springt? Na hoeveel minuten gaat de slaapstand in?
  • Fuser unit: dit onderdeel verbruikt vaak de meeste energie en heeft in veel gevallen een aparte spaarstand. Stel deze dan ook goed in. 

Advies over energiebesparing

Heeft u naast de informatie in deze blog behoefte aan een persoonlijk advies over energiebesparende maatregelen omtrent uw zakelijke printers? Of heeft u graag een indicatie hoeveel u op jaarbasis zou kunnen besparen op energiekosten? Neem dan contact op met Hofax via 0416-279871 of via ons contactformulier, zodat één van onze accountmanagers de mogelijkheden haarfijn aan u kan uitleggen.