Professionele printer software: PaperCut


Printgedrag in control

Een gemiddeld bedrijf heeft behoefte om het printgedrag te reguleren met professionele printer software. Papercut is een onafhankelijk printer software pakket dat kosten zal besparen door de volgende mogelijkheden:

  • - Printgedrag monitoren
  • - Veilig printen
  • - Papierverspilling voorkomen

Printgedrag monitoren en papierverspilling voorkomen

Met behulp van PaperCut kunt u het printgedrag per afdeling, gebruiker of apparaat nauwkeurig volgen. De software is te gebruiken voor elke printer en dus niet merkafhankelijk. Ook functioneert deze op elk gewenst besturingssysteem. Niet alleen is het mogelijk om te zien wat er precies geprint wordt, het is ook mogelijk om bepaalde restricties per gebruikersgroep te definiëren. Zodoende zal niemand meer teveel printen en wordt er verstandiger omgegaan met printopdrachten, wat onnodige papierverspilling tegengaat. PaperCut kan zodoende ook worden ingezet voor het doorbelasten van printer-kosten en rapportage.

Veilig printen

PaperCut maakt het tevens mogelijk om veilig te printen. Steeds meer printopdrachten vinden via digitale netwerken plaats, waarbij verschillende apparaten verbonden zijn in de cloud. Het wordt dan ook steeds belangrijker om deze datastromen goed te beveiligen, zodat gevoelige bedrijfsinformatie niet zomaar op straat komt te liggen. Denk hierbij aan beveiligde verbindingen, maar ook aan watermerken of digitale handtekeningen.

Printen en de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Op 25 mei 2018 gaat een nieuwe wet van kracht, namelijk de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) (in het Engels GDPR). Elke organisatie die EU-persoonsgegevens verwerkt, moet vanaf mei 2018 aan deze nieuwe verordening voldoen.

Door het gebruik van PaperCut voldoet u op printgebied aan deze regelgeving. Elke gebruiker moet namelijk toegang kunnen krijgen tot de opgeslagen gegevens rondom het printgedrag en heeft het recht heeft om vergeten te worden. PaperCut maakt dit mogelijk. Lees het volledige artikel rondom deze wetgeving op de website van PaperCut.

Wilt u meer weten over de toepassingen van professionele printer software voor uw bedrijfssituatie? Hofax is official partner van PaperCut, dus neem gerust contact op  voor een goed advies.