Cloud printen met Printix

Printix-Cloud-Printing

Je printpark onderhouden en beheren kan soms erg tijdrovend zijn. Bij het implementeren van een Cloud Printing Management Systeem zoals Printix kun je tijd, geld en energie besparen. Op deze manier kan de focus verplaatst worden naar zaken die écht belangrijk zijn. Wij leggen je graag uit wat Printix is, hoe het werkt en wat het voor jouw organisatie kan betekenen.

In de cloud werken is niet meer een bijzonder concept. Tegenwoordig zijn er maar weinig bedrijven die niet in de cloud werken. Toch maken organisaties nog steeds gebruik van lokale printservers. Deze zijn echter duur, vergen veel onderhoud en zijn vaak gecompliceerd. Het motto van Printix is: ’Gewoon zoals printen hoort te zijn’. Door de unieke software kunnen bedrijven het printermanagen makkelijk vereenvoudigen. Zeg maar ‘dag’ tegen het gecompliceerde beheren van je printerpark en ‘welkom’ tegen Cloud Printing.

Wat is Cloud Printing met Printix?

Printix is een Cloud-Based software oplossing die de volledige printer infrastructuur verplaatst naar de cloud. De software is ontwikkeld in Scandinavië en bestaat uit twee delen; een beheerportaal en de Printix-Client App. De software maakt het leven van ICT-beheerders gemakkelijk door het volledige printerbeheer te automatiseren. De Printix app zorgt voor een veilig en makkelijk printpark voor je collega’s. Het implementeren van deze software maakt tevens ook deel uit van het digitaliseren van je werkplek. Direct benieuwd naar wat Printix binnen jouw organisatie kan beteken? Hofax helpt je graag met het installeren en opzetten van Printix voor jouw bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op om mogelijkheden te bespreken.

De voordelen van Printix

  • Makkelijke Implementatie.
  • Nadat je Printix hebt opgezet zoekt de software zelf naar printers en printernetwerken. Deze worden verplaatst naar de Cloud waar je de netwerken kunt beheren en aanpassen. Zo maakt Printix ook gebruik van gebruikersprofielen in de Microsoft Azure of Google G Suite omgevingen en worden gebruikers automatisch toegewezen aan de juiste printers. Het programma ondersteunt iedere locatie, formaat van organisatie of merk en type printer.
  • Gebruiksvriendelijk.
  • Nadat je als gebruiker de driver hebt geaccepteerd kan het printen direct beginnen. Tijdens het installatie process, installeert Printix automatisch de printers binnen je organisatie. Maak je gebruik van Microsoft Active Directory of G Suite? Dan hoef je maar eenmalig toegang te geven tot het profiel.
  • Ondersteund de moderne werkplek.
  • De software is volledig geïntegreerd met Microsoft Azure AD en Google G Suite. Dit is opgezet zodat er een volledige Cloud werkplek ontstaat. Door middel van deze programma’s, zijn er meer toegangs- en besturingsfuncties voor het opstarten en beheren van jouw printpark.
  • Scannen op gebruikersniveau naar verschillende bestandsdoeleinden.
  • Naast het vereenvoudigen van printen, biedt Printix ook makkelijke scan oplossingen. Je kan hierdoor makkelijk scannen naar bijvoorbeel Onedrive, Sharepoint en andere applicaties waarbij zelfs het gehele document tekstueel doorzoekbaar wordt (OCR).

Aan de slag met Printix met behulp van Hofax

Ben jij er klaar voor om aan de slag te gaan met het implementeren van Printix binnen jouw organisatie? Hofax biedt oplossingen aan en geeft graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

trees-for-all_beelmerk-white_2021-01

Duurzaam printen?

Wij helpen u met de in 2024 verplichte rapportage dankzij ons Maatschappelijk Verantwoord Printen (MVP) programma.

Lees alles over MVP