Kortlever

De professionele printoplossing heeft de druk op ICT enorm verlaagd en maakt ons klaar voor de toekomst
Logo-Kortlever-incl-slogan

Sjors Rijkee

Kortlever

Wirwar van merken en types

Printing binnen Kortlever was door de jaren heen verwaarloosd en een beetje een wirwar geworden van verschillende merken en machines. Er was geen dedicated leverancier voor de printers, maar Kortlever regelde alles zelf, van toners tot storingen. Bij printers met grotere issues werd er veelal een nieuw, vaak goedkoop, model gekocht.

Deze manier van werken zorgde voor enorme druk op de ICT van Kortlever. Sjors Rijkee is IT manager en had de kennis in huis om zelf de service te doen. Echter, dit betekende dat er weinig tijd overbleef voor overige ICT werkzaamheden. Kortlever wilde al een tijdje digitaliseren en processen versoepelen, onder andere door te gaan werken met verschillende nieuwe applicaties.

Printing binnen Kortlever is erg belangrijk, omdat printers worden ingezet bij de productie, bijvoorbeeld het printen van pakbonnen en orderbonnen. Wanneer de printers niet werkten betekende dit dat de productie stil kwam te staan.

Bovenstaande argumenten waren voor Kortlever reden om op zoek te gaan naar een professionele oplossing en het printerpark uit te besteden aan een dedicated print leverancier.

Printoplossing met uniformiteit

Hofax heeft een printoplossing geboden met 2 verschillende printermodellen van Kyocera, omdat zij als enige een specifieke vraag van Kortlever konden invullen. In totaliteit zijn er 11 machines geleverd, welke inmiddels volledig geautomatiseerd onder de service van Hofax vallen.

Aangezien sommige van de machines nog minder dan een paar jaar oud waren, heeft Hofax de restwaarde van deze machines aan Kortlever vergoedt. Binnen het concept van maatschappelijk verantwoord printen worden deze printers volledig gereviseerd en ingezet voor andere projecten.

Met bovenstaande oplossing is de ICT van Kortlever ontlast en is er nu tijd voor het digitaliseren van werkprocessen. Met de gekozen oplossing is rekening gehouden met de stappen welke Kortlever wil zetten op ICT vlak en de oplossing welke nu draait is later uit te breiden met verschillende software toepassingen wanneer er veranderingen plaatsvinden in de werkprocessen van de klant.

Over Kortlever

Technisch Buro Kortlever B.V. is een dynamisch familiebedrijf dat zich in de afgelopen decennia heeft ontwikkeld tot een van de meest prominente producenten van machines voor de foodindustrie.

trees-for-all_beelmerk-white_2021-01

Duurzaam printen?

Wij helpen u met de in 2024 verplichte rapportage dankzij ons Maatschappelijk Verantwoord Printen (MVP) programma.

Lees alles over MVP