De toekomst van zakelijk printen in het MKB – Trends voor 2024

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) staat voor een dynamisch en constant evoluerend zakelijk landschap. In 2024 is de rol van printen en documentbeheer binnen het MKB aanzienlijk veranderd door opkomende technologieën en veranderende zakelijke behoeften. Hier zijn enkele trends die naar verwachting het zakelijk printen binnen het MKB in 2024 zullen vormgeven:

1. Toenemende focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Duurzaamheid wordt een primair aandachtspunt voor het MKB. Bedrijven zullen streven naar efficiënter printen, wat resulteert in minder papierafval en energieverbruik. De adoptie van milieuvriendelijke printers met energiebesparende functies en duurzame materialen zal een prioriteit worden voor bedrijven die streven naar een lagere milieu-impact.

2. Integratie van cloudgebaseerde printoplossingen

De verschuiving naar cloudgebaseerde printoplossingen zal sterk toenemen binnen het MKB. Met de mogelijkheid om documenten op afstand te printen en te delen, zullen bedrijven in staat zijn om flexibeler te werken, waarbij de productiviteit en samenwerking tussen teams worden verbeterd. Cloudprinten biedt ook verbeterde beveiligingsfuncties en gemakkelijker beheer van printopdrachten.

3. Opkomst van mobiel printen en BYOD (Bring Your Own Device)

Met een groeiende mobiliteit van werknemers zal de behoefte aan mobiel printen toenemen. Het MKB zal investeren in printers die compatibel zijn met een breed scala aan mobiele apparaten, waardoor werknemers de vrijheid hebben om vanaf elk apparaat en elke locatie te printen. Het faciliteren van BYOD-initiatieven zal de productiviteit verder verbeteren en de werkcultuur flexibeler maken.

4. Focus op gegevensbeveiliging en privacy

Beveiliging blijft een topprioriteit, aangezien cyberdreigingen blijven evolueren. Het MKB zal steeds geavanceerdere printoplossingen implementeren die gegevensbeveiliging op meerdere niveaus waarborgen, zoals geavanceerde authenticatie, codering en veilig printen. Bedrijven zullen proactief investeren in beveiligingsoplossingen om de vertrouwelijkheid van bedrijfsinformatie te waarborgen.

5. Groei van geïntegreerd documentbeheer

Het MKB zal steeds meer gebruikmaken van geïntegreerde documentbeheersystemen om de workflow te stroomlijnen. Met de integratie van geautomatiseerde processen voor documentopslag, -beveiliging en -herstel zullen bedrijven in staat zijn om efficiënter te werken en de productiviteit te verhogen.

In 2024 zal het zakelijk printen binnen het MKB getuige zijn van een verschuiving naar duurzaamheid, flexibiliteit, beveiliging en efficiëntie. Door te investeren in geavanceerde printoplossingen die zich aanpassen aan deze opkomende trends, kunnen MKB-bedrijven een competitief voordeel behalen en hun bedrijfsprocessen optimaliseren. Het is essentieel voor bedrijven om zich bewust te zijn van deze trends en ze te omarmen om in lijn te blijven met de steeds veranderende zakelijke omgeving.

Benieuwd naar de zakelijke printers die perfect aansluiten bij deze trends? Lees ons blog over de beste zakelijk printers voor 2024 of neem contact op met onze specialisten.

trees-for-all_beelmerk-white_2021-01

Duurzaam printen?

Wij helpen u met de in 2024 verplichte rapportage dankzij ons Maatschappelijk Verantwoord Printen (MVP) programma.

Lees alles over MVP