OCR scannen

OCR staat voor Optical Character Recognition, oftewel optische karakterherkenning. Deze techniek maakt het mogelijk om de inhoud van een document te scannen, zodat deze direct doorzoekbaar en eventueel bewerkbaar is. Door gebruik te maken van OCR scannen is het zeer eenvoudig om de juiste (gedeeltes van) documenten terug te vinden en kan u dus veel tijd besparen! Hieronder leest u meer over de beschikbare software en mogelijkheden van OCR scannen.

OCR-software

Er is diverse OCR software beschikbaar, zowel betaald als onbetaald. Bij gerenommeerde merken als Ricoh en Xerox kan er vaak gekozen worden voor geïntegreerde oplossing (waarbij de software is geïnstalleerd op het apparaat zelf) of voor aanvullende software op een lokale server of computer. In veel gevallen geniet de tweede optie de voorkeur in verband met de snellere verwerkingstijd. Hofax maakt hierbij in veel gevallen gebruik van eCopy ShareScan. Dit is externe software die geïntegreerd kan worden met de grote scan- en kopieerapparaten.

Natuurlijk kan ook gebruik worden gemaakt van diverse gratis online OCR software, zoals Google Drive en New OCR. De ervaring leert echter dat hier toch veel fouten ontstaan. Tevens zijn er diverse betaalde pakketten op de markt, waaronder Microsoft Office Document Imaging en ABBYY FineReader. Bij kleinere scanners wordt vaak ook standaard OCR software meegeleverd, zoals TextBridge en HP PrecisionScan.

OCR scannen met eCopy Sharescan

Hofax heeft natuurlijk niet voor niets gekozen voor eCopy Sharescan als software oplossing voor OCR scannen. Door een relatief kleine optionele investering kunt u gebruik maken van een zeer compleet scan- en vergelijkingssoftware met onder andere de volgende mogelijkheden en voordelen:

  • Digitaliseer documenten en maak ze volledig toegankelijk en op tekst doorzoekbaar
  • Comprimeer scans, met behoud van beeldkwaliteit, zodat deze bestanden minder ruimte innemen en bedrijfsprocessen niet vertragen
  • Converteer papieren documenten naar Microsoft Office formaat, zodat deze direct bewerkbaar zijn
  • eCopy Sharescan is gebaseerd op Omnipage, de meest nauwkeurige OCR scan engine
  • Integratie met e-mail en bestandsystemen
  • Connect met bedrijfsspecifieke software, zoals Exact en SAP
  • Gemakkelijk IT beheer door gebruiksvriendelijke interface met profielbeheer van alle apparaten en gebruikersgroepen

Dit zijn slechts enkele belangrijke kenmerken van OCR scannen met eCopy Sharescan. Wilt u meer weten over OCR scannen of bent u op zoek naar geschikte oplossing voor uw bedrijf? Neem dan contact op met één van onze medewerkers via 0416-279871 of via ons contactformulier.

trees-for-all_beelmerk-white_2021-01

Duurzaam printen?

Wij helpen u met de in 2024 verplichte rapportage dankzij ons Maatschappelijk Verantwoord Printen (MVP) programma.

Lees alles over MVP